Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Skönhetsdrottning skjuten till döds efter vansinnesjakt

Publicerad 2012-11-27

Skönhetsdrottningen Maria Susana Flores Gamez röstades fram som den snyggaste kvinnan i Sinaloa.

Nu har hon hittats skjuten till döds efter en vansinnig biljakt mellan knarksmugglare och den mexikanska armén.

Skönhetsdrottningen Maria Susana Flores Gamez sköts ihjäl.

Den 20-åriga skönhetsdrottningen hittades död i vid en landsväg i ett bergsområde i norra Mexiko.

Enligt Sinaloas chefsåklagare färdades hon i ett av flera fordon som jagats av den mexikanska armén under flera timmar. Flera beväpnade män började skjuta mot armépatrullen vilket urartade i en regelrätt eldstrid. Jakten fortsatte längs mindre landsvägar i ett bergsområde i norra Mexiko.

Två medlemmar av knarkligan sköts till döds och ytterligare fyra greps när armén till slut hann i fatt sällskapet. Totalt beslagtogs sex fordon, mängder med droger och vapen.

Hittades med ett automatvapen

Flores Gamez hittades liggandes på landsvägen - bredvid henne låg ett automatvapen.

– Hon var med ett gäng av brottslingar, men vi kan inte säga om hon deltog i skjutningarna eller inte. Det är det vi ska utreda nu, säger statsåklagaren Marco Antonio Higuera, till nyhetsbyrån AP.

Flores Gamez vann en skönhetstävling i Sinaloa i februari i år. Hon har tidigare tävlat i en mer prestigefylld statlig skönhetstävling utan att segra.

Fler skönhetsdrottningar i knarkgäng

Hennes död är det tredje fallet där skönhetsdrottningar kopplas till Mexikos våldsamma knarkgäng. 2008 greps den före detta Miss Sinaloa - Laura Zuniga - efter misstänkta drog- och vapenbrott. Hon släpptes däremot utan att det väcktes åtal mot henne. 2010 greps hon på nytt tillsammans med sju misstänkta knarksmugglare. 2011 greps en colombiansk modell tillsammans med en knarksmugglare och misstänkt mördare. Även hon släpptes senare.