Nytt brandattentat mot Uppsalapizzeria

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-12

Brann även i förra veckan

Pizzeria Monaco i Stenhagen drabbades av ett nytt brandattentat under natten till onsdagen.

Pizzeria Monaco i Stenhagen drabbades under natten till onsdagen av ett nytt brandattentat.

En brandfackla misstänks ha kastats in i restaurangen.

Polisen fick larmet om en brand i pizzerian vid halv elva-tiden på tisdagskvällen. Ett vittne såg tre personer i 20–25-åresåldern i närheten av restaurangen.

– Man har kastat in en brandfackla men elden fick inget vidare fäste. Restaurangen blev mest rökskadad, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Pizzerian har spärrats av för polisens tekniska undersökning. Polisen kommer i dag att knacka dörr för att försöka få in fler vittnesuppgifter.

Drabbats tidigare

Så sent som i förra veckan drabbades pizzeria Monaco av ett annat brandattentat. Då trodde polisen att någon hade kastat in en molotov-cocktail eller liknande.

Nu ska polisen undersöka om det finns ett samband mellan onsdagsnattens brand och branden i förra veckan.

– Vi har fått in tips om personer som möjligen har med det här att göra. Men det är för tidigt att säga att de är misstänkta, säger Christer Nordström.

Även längre tillbaka har pizzerian utsatts för hot och skadegörelse. Polisen håller på med utredningar kring dessa händelser men vill inte avslöja närmare vad de vet.

Varför utsätts den här pizzerian för så mycket?

– Det är svårt att säga. En förklaring är att ägaren vill ha ordning och reda, om någon inte gillar det, säger Christer Nordström.