Berg- och dalbana stannade på Furuvik

Publicerad 2012-06-13

Viss dramatik uppstod på nöjesfältet Furuvik i Gävle under eftermiddagen när en av attraktionerna plötsligt stannade i regnet.

– Barnen fick ledsagas ner av personal, någon blev rädd och grät, säger ett vittne till Aftonbladet.

På onsdagseftermiddagen stannade plötsligt berg- och dalbanan "Rocket” på Furuviksparken i Gävle.

– Personalen sa att karusellen inte tål regn och att det var därför den stannade, säger Lotta Thyr, 40, som blev vittne till händelsen.

Vittnet berättar vidare att barnen fick ledsagas ned från hög höjd av nöjesparkens personal.

– De hämtade en och en. Personalen skötte det suveränt. Och det var tur att så många hjälpte till, så att inget barn behövde gå ner själv. För är man rädd är det nog ganska lätt att trilla där uppifrån.

"Ta det lugnt" skrek de vuxna nerifrån marken, enligt vittnet, medan barnen gick lugnt nedför attraktionen. Lotta Thyr hade själv barn som stod i kö till attraktionen när den plötsligt stannade.

"Ingen kom till skada"

Erika Rydstrand, informationsansvarig på Furuvik, säger till Aftonbladet att en det var en säkring som gick och att det var därför som attraktionen stannade.

– Nu rullar den som den ska igen. Och ingen kom till skada. Det hela gick lugnt till och var helt odramatiskt. Istället för att låta barnen sitta kvar så gör vi alltid på det här sättet. Det kan också vara obehagligt att sitta fast i flera minuter.

Hur säkra är attraktionerna på Furuvik?

– Säkerhet är vårt första ledord, säger Erika Rydstrand.

Åk-attraktionen Rocket är till för barn upp till 12 år.