Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Halkan skördar offer – nu kommer mera

Publicerad 2011-12-07

Ännu en skolbuss i krock.

Stor seriekrock utanför Ängelholm.

Halkan fortsätter skörda vägoffer – och nu varnar Trafikverket för mera.

Ännu en morgon av strid ström av rapporter om trafikolyckor från polisen. Det hala väglaget kräver offer över hela landet, med olika grader av skador.

I går dog två personer i en krock med en skolbuss utanför Åmål. Klockan 8.24 i morse krockade en skolbuss återigen, denna gång på Vallbygatan i Västerås. Fem barn befann sig i bussen, men ingen person har rapporterats skadad.

Tre kunde ta sig ur

En dryg kvart tidigare kördes en cyklist på av en bil på värmländska Hammarö.

En personbil med fyra personer fick 07.18 sladd och körde in i ett träd i värmländska Årjäng. Tre av dem kunde själva ta sig ur bilen. Hur skadad den fjärde är, är okänt.

I Solna skadades en person i en singelolycka. I Upplands-Bro skadades tre personer när en buss krockade med en bil.

Klockan 05.19 välte en lastbil på E22:an vid trafikplats Härlöv utanför Kristianstad. Vid Domsten, väg 511, var minst fem bilar inblandade under morgonen. En dryg timme senare skedde en seriekrock utanför Ängelholm. Utanför Helsingborg kolliderade en lastbil och personbil klockan 08.10.

Varning för ny halka

– I nordvästra Skåne har vi en del rapporter om trafikolyckor, säger Cindy Schönström-Larsson, pressinformatör vid polisens länskommunikationscentral i Skåne.

Trafikverket varnar nu för ny halka. Ett nederbördsområde med regn och snö passerar under dagen österut över landet och ger is- och snöhalka på många håll. I sydöstra Sverige, i framkant på nederbördsområdet är det under morgonen risk för frosthalka.

Under senare delen av onsdagen fryser våta vägar på i västra Götaland, och i Norrland uppstår lokal snöhalka.

Aftonbladet