Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Vill du äga Jacksons handske?

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-09

Nu kan den som är sugen köpa Michel Jacksons paljettklädda handske och kavaj från Billie Jean-turnén. Eller varför inte passa på att köpa en docka föreställande Michael Keaton i full Batman-mundering. I verklig storlek förstås. Kanske skulle Clark Gables hatt klä dig?

Det och mycket mer finns att köpa när massor av samlarprylar ska auktioneras ut.

I början av april ska över 1000 samlarsaker från Hollywood auktioneras ut. Vad sägs om den gitarr Robert Duvall spelade på i "Apocalypse now"? För den som har lust – och råd – finns det massor av spännande saker att ropa in.

– Batmandräkten blir jag lite sugen på, när det är Tim Burton, fast jag gissar på att den kommer att gå för mellan 80 000 och 100 000 dollar. Förmodligen köper något museum den, säger Jesper Isberg, samlare och arrangör av science fiction-mässor i Sverige.

Varför inte passa på att införskaffa den paljettprydda kavaj och handske som Michael Jackson bar under Billie Jean-turnén? Jacksons signaturhandskar har sålts flera gånger tidigare; den han bar under Victory-turnén 1984 såldes till exempel för 1,4 miljoner kronor. Handsken har bar under History-turnén var billigare; den kostade bara 580 000 kronor.