Megan, 15, rymde för att slippa trakasserier

Publicerad 2012-09-27

Är fortfarande på flykt med matteläraren – franska polisen vägrar hjälpa till

Matteläraren Jeremy Forrest, 30, och hans 15-åriga elev Megan Stammers är fortfarande på flykt.

Nu framkommer uppgifter om att hon trakasserades av andra elever för kärleksaffären – och ville rymma för att slippa sina plågoandar.

För snart en vecka sedan tog Jeremy och Megan färjan från England till Frankrike.

Sedan dess har de inte hörts av.

Elever på skolan misstänkte redan i februari att den gifte matteläraren hade ett förhållande med Megan efter att de två setts hålla hand under en skolresa till Los Angeles.

Trakasserades på nätet

Nu berättar kompisar till den 15-åriga flickan att hon hånades och trakasserades för sin kärlek till matteläraren – av tjejer som också ska ha fallit för honom.

Daily Mirror skriver att Megan, som uttryckt sin kärlek till Jeremy på mikrobloggen twitter, mobbades på nätet. Till slut ska hon ha fått nog och skrivit att hon kände för att rymma för att slippa påhoppen.

Brodern till en av Megans bästa vänner säger till Daily Mirror att Jeremy var väldigt populär, särskilt bland unga tjejer, och att det gick rykten om att de skulle ha ett förhållande.

– Några av de andra tjejerna i hennes årskurs var avundsjuka på henne, säger kompisens bror.

I mitten av juli stängde Megan ner sitt twitterkonto på grund av trakasserier. Innan dess hade hon förutom att skriva om kärlek och att hon var lycklig också skrivit "Folk måste skaffa sig ett liv", "Stalkers" och "Hatar skolan så mycket", skriver tidningen.

Skickade födelsedagskort till elever

Också Jeremy hade ett konto på mikrobloggen som han tog bort ungefär samtidigt som Megan stängde ner sitt. Där skrev han offentligt om sin kärlek även om han aldrig nämnde några namn.

Elever på en skola i Bromley där Jeremy jobbade fram till 2009 vittnar om att han var väldigt omtyckt, men att han hade ett gott öga till flera av tjejerna han var lärare till.

En tidigare elev säger till Daily Mail att hon regelbundet fick sms av honom på fritiden och att han skickade meddelanden på nätet till henne.

Flera elever berättar också att han hellre umgicks med dem än kollegor och att han behandlade dem som "yngre systrar". Några av dem ska också ha fått födelsedagskort av honom.

”Kom som en överraskning”

Många har svårt att förstå att Jeremy rymt med sin 15-åriga elev.

– Det som har hänt kom som en överraskning för han lade alltid upp bilder på sin fru på Facebook. Han verkade vara väldigt stolt över henne, säger en tidigare elev till honom.

Andra elever beskriver att de är chockade över att Jeremy rymt med Megan.

Jeremys familj har sagt att det inte är likt honom att rymma, men att han är deprimerad.

– Han har varit i dåligt skick under en lång tid, säger Jeremys pappa Jim Forrest till Daily Mail.

Familjen förstår inte varför inte skolan grep in och gjorde något.

– Vi är besvikna, säger Jim Forrest.

Inte brottsmisstänkt i Frankrike

Megan och Jeremy fastnade på bild på övervakningskameror på färjan till Calais i torsdags kväll och brittisk polis har sagt att man samarbetar med myndigheter över hela Europa för att hitta paret.

Men av den franska polisen får man inte den hjälp man vill ha.

Polisen i Sussex står i kontakt med både Interpol och franska myndigheter, men paret söks inte aktivt i Frankrike, uppger Sky News. Anledningen är att förhållandet inte bryter mot fransk lag och Jeremy är därför inte brottsmisstänkt.

– De här personerna har satts upp på en lista över försvunna personer och en europeisk arresteringsorder har utfärdats. Men det finns inga dedikerade poliser eller någon särskild eftersökning av dem, säger statsåklagare Jean-Philippe Joubert till The Telegraph.

Eftersom det inte finns någon misstanke om brott i Frankrike har varken parets telefoner och kreditkort inte spårats.

ANNONS