Prästen dog – mitt under vigseln

Publicerad 2012-09-25

Klostret i tyska Bayern.

Mitt under viseln segnade prästen ner.

Flera bröllopsgäster rusade fram och försökte utföra första hjälpen, men det var för sent.

Den 47-årige prästen hade drabbats av en hjärtattack – och avled.

Tragedin inträffade i St Lamberts klosterkapell i Bayern i Tyskland.

Den katolske prästen, Grzegorz Wieczorek, 47, citerade bibeln under ett bröllop när han plötsligt tystnade mitt i en mening.

Enligt den tyska tidningen Merkur drabbades prästen av en hjärtattack och slog huvudet i stengolvet när han föll till marken.

Kantorn ringde ambulans

Panikslagna bröllopsgäster sprang fram till prästen och försökte ge honom första hjälpen, medan kantorn Andrea Wittman ringde en efter ambulans.

– Det var som taget ur en film, säger Andrea Wittman till The Local.

Kantorn har jobbat med prästen flera gånger det senaste året och märkte tidigt att någonting var fel just den här dagen.

– Jag fick en känsla av att han inte mådde riktigt bra. Han svettades märkbart trots att det inte var särskilt varmt, säger hon till tidningen.

Brudparet skakade

Den tyska bruden och den italienska brudgummen blev märkbart skakade av det inträffade, men eftersom många av de drygt 100 gästerna hade rest långt för att bevittna vigseln beslutade de sig ändå för att fortsätta.

En lokal präst erbjöd paret att gifta sig i en närliggande kyrka och när vigseln fortsatte ett par timmar senare inledde man med att be en bön för den avlidne.

ANNONS