Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Ny misstanke i norska kungaskandalen

TT-Ritzau

Publicerad 2024-09-16 11.09

Marius Borg Høiby och kronprinsessan Mette-Marit. Arkivbild.

Skandalen kring Mette-Marits son Marius Borg Høiby växer. Han misstänks nu även ha mordhotat en annan man under ett telefonsamtal.

Anklagelserna mot Marius Borg Høiby omfattar nu även mordhot. Norsk polis utreder misstankar kring att Borg Høiby ska har dödshotat en annan man under ett telefonsamtal med en ex-flickvän som han misstänks för att ha misshandlat, skriver Dagbladet.

27-årige Borg Høiby, som är son till kronprinsessan Mette-Marit, greps initialt den 4 augusti efter en händelse i en lägenhet i Oslo. Han anklagas för, och har erkänt, att ha misshandlat sin flickvän och är belagd med kontaktförbud.

I helgen greps han återigen, misstänkt för att ha brutit mot kontaktförbudet, ett brott han förnekar. Han släpptes igen på lördagen.

Han utreds även för en rad andra brott, däribland hot, skadegörelse, stöld av en elsparkcykel och misshandel av två tidigare flickvänner.

Sammantaget är det fyra kvinnor som enligt anklagelserna utsatts för brott av Borg Høiby. En av dem har mottagit hot sedan utredningen blev känd, hot som hon nu har polisanmält. Kvinnans målsägarbiträde betonade dock i helgen att Borg Høiby inte misstänks för just de hoten.

Marius Borg Høiby har ingen kunglig titel och har valt att leva sitt liv utanför rampljuset. Han är Mette-Marits son från ett tidigare förhållande och har i ett skriftligt uttalande till pressen sagt sig ha problem med droger och alkohol.

I slutet av augusti reste han till Italien på inrådan av sin försvarsadvokat.