Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Totalstopp mellan Göteborg och Malmö

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-20

En lastbil körde på tisdagseftermiddagen in i ledningarna vid järnvägen i Hamra söder om Varberg. Sedan dess har tågtrafiken stått helt still på den sträckan.

Enligt en prognos kan trafiken komma i gång tidigast klockan sex på onsdagsmorgonen.

Till en början trodde Banverket att trafiken skulle kunna släppas på klockan 22 på tisdagen. Men på kvällen förlängdes reparationstiden till klockan sex på onsdagsmorgonen. Under natten är det främst godstågen som påverkas men morgonpendlarna kan också komma att bli försenade, enligt Banverkets pressjour.

Ersättningsbussar har kört sträckan som tågen inte kunnat trafikera. Tågen norrifrån vänder i Varberg och tågen söderifrån vänder i Falkenberg.

– Resenärerna får nog räkna med en timmes försening på grund av det här. Man kan också hamna på ett tåg som man inte hade bokat plats på eftersom tågen befinner sig på fel ställe. Vi kan bara beklaga att det kommer att bli så här resten av dagen och kvällen, säger Sven-Ingvar Håkansson, pressinformatör på SJ.

SJ kan inte säga hur många av deras resenärer som berörs av stoppet. SJ:s förseningsgaranti kommer att gälla även i det här fallet vid förseningar på mer än en timme.

Öresundstågs trafik påverkas också av stoppet.

Lastbilen som har kört in i ledningen tillhör Varbergs kommun. Transportchefen på serviceförvaltningen har ingen förklaring till det som har hänt.

– Det här är en olyckshändelse där föraren har glömt att flaket var uppe. Det beror inte på att våra förare är stressade eller något annat, säger Jonas Kjellgren, transportchef.