Välj rätt nubbe till julbordet
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-16
Göran Winbergh testar årets julsnapsar
Hej tomtegubbar slå i glasen...aaah, där satt den!
Visst kräva julmaten denna dryck: det örtkryddade brännvinet. Lagom kylt i snapsglas på fot. Göran Winbergh testar årets julsnapsar.
Det är nubben som balanserar det feta på julbordet. Den sätter punkt för en maträtt och lägger smaken till rätta inför nästa. Den är själva bryggan mellan sillen, laxen, skinkan, syltan och lutfisken.
Mitt i den mäktiga julmaten rensar snapsen dessutom gommen och ger behövlig andhämtning.
Av alla dessa skäl är ett julbord utan snaps inget julbord utan en samling maträtter utan egentlig mening.
Men njut inte ditt brännvin för kallt. Gör så här: Låt julspriten stå framme och ställ in snapsglasen i frysen. När rumstempererad sprit möter frusna nubbeglas blir temperaturen perfekt.