Låt hemmet bli ditt fotoalbum

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-04

Foton uppåt väggarna är hetast just nu

Foton i dammiga gamla album känns jättetrist. Senaste inredningstrenden är att visa upp sina vackraste foton, och göra det ordentligt, med en fototapet. Allra populärast är det att ha barnen på väggen.

PÅ TAPETEN HOS LÄCKBERG Inredandet hemma hos Camilla Läckberg är i full gång. Som nyskild och nyinflyttad har hon valt att sätta upp en fototapet på barnen Wille,4, och Meja,2, i matsalen.

Ska du göra om ett rum? Vill du vara trend-riktig? Då ska du sätta upp en fototapet i stället för att ha en vanlig fondvägg. Det är just vad nyskilda och nyflyttade succéförfattaren Camilla Läckberg har gjort i sin sekelskiftesvilla strax söder om Stockholm.

”Lyxigt att inreda själv”

- Om man ska se något positivt i det hela, vilket jag alltid tycker att man ska, så känns det jättelyxigt att få inreda ett helt hus själv, i sin egen smak. Det är ingen som kommer och säger att han vill ha in en ful hjortlampa, skrattar Camilla Läckberg. Hon håller på att inreda sin villa i New England-stil, som hon bryter av med lite asiatiska influenser.

Tapet av ett dagisfoto

- Fototapeten satte jag upp i matsalen för att bryta det vita. Jag tänkte först ha en vanlig fondtapet, men det känns mer personligt så här. Dessutom ska jag ju ha barnen varannan vecka från och med nu. På så sätt finns de ju alltid med mig.

- Jag gjorde tapeten av ett dagisfoto från i höstas. Jag tycker att fotografen lyckades fånga barnen exakt. Wille är verkligen en storebror. Han är sådär gulligt beskyddande mot Meja, säger Camilla.

Linda Newnham

Följ ämnen i artikeln