Två unga män anhållna

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-24

– misstänkta för inbrott i skolor

Två män, 18 respektive 19 år, sitter anhållna i Örebro misstänkta för att ligga bakom tre skolinbrott och ett inbrott i Idrottens hus i natt i Örebro län.

Duon greps i bostadsområdet Varberga sedan de springande lämnat en bil där det bland annat återfanns en dataskärm som stulits från en skola.

– Det här ger oss hopp om att kunna få klarhet i flera skolinbrott som skett den senaste tiden, säger vakthavande befäl Per Lundbäck.

Örebro har varit rejält drabbat av skolinbrott den senaste veckan där datorer varit det främsta bytet. Sex skolor fick påhälsning av tjuvar förra veckan och i natt gjordes inbrott på tre, Adolfsbergs-, Rosta- och Garphyttansskolan.

Men det var efter ett inbrott vid fyratiden i morse i Idrottens hus på Karlsgatan som polisen fick fatt på två misstänkta inbrottstjuvar.

Sprang från bilen

När polisen kom till platsen såg de en bil lämna platsen. De följde efter bilen och i bostadsområdet Varberga lämnade de två männen bilen och försökte avvika. Polisen hann dock upp männen och lyckades gripa dessa.

– I bilen fanns dataskärmar som härrör från nattens inbrott, berättar Lundbäck.

Polisen hoppas också kunna koppla ihop de två nu anhållna männen med de tidigare inbrotten då mycket datautrustning stulits från skolor i Örebro.

– Vi tittar på om det finns samband mellan killarna och tidigare inbrott och vi har hopp om att kunna lösa en del av inbrotten, säger Lundbäck.

ANNONS