Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Verner, Valter

De tog farväl av Pierre

Publicerad 2012-04-20

Pastor Åke Andreasson talade. Pierres pappa Bo Nilsson till höger.

GÖTEBORG. 46 dagars ovisshet är över – på ett fruktansvärt sätt.

I går tog Pierre Nilssons föräldrar ett farväl av sin son, tillsammans med ett par hundra andra människor som hjälpt till i letandet.

– Det var självklart att gå hit. Jag är oerhört tacksam för alla vänliga själar som har hjälpt oss under den här tiden, säger Pierres pappa Bo Nilsson.

De sitter tätt ihop på kajen, strax ovanför den plats i älven där Pierre Nilssons kropp hittades i förrgår. Hans föräldrar Janeth Johansson och Bo Nilsson kastar ner varsin ros i vattnet och tänder ett ljus till minne av sin son.

– Det går inte att beskriva med ord hur jag mår. Det är skönt att veta, men inte på det här sättet, säger Bo Nilsson med låg röst och tårar i ögonen.

Försvann på hem

Det var under natten till den 4 mars som 25-årige Pierre Nilsson försvann på väg hem från en fest i Göteborg. Sedan dess har flera hundra personer engagerat sig i sökandet.

Magnus Andersson är en av alla dem som aldrig fick lära känna Pierre, men som ändå letat dag efter dag.

– Direkt när familjen gick ut och meddelade att Pierre var död så kände vi att vi ville göra något. En träff med alla som varit med och letat, för att få ett avslut, berättar han.

”Så fina människor”

Ett par hundra personer dyker upp på den arrangerade minnesstunden, till Bo Nilssons glädje.

– Det är fantastiskt att det finns så många fina människor. De har betytt väldigt mycket för oss under den här tiden, säger han.

Överallt står människor och kramas med tårar i ögonen.

– Det är jobbigt, men det är skönt att få prata av sig. Och skönt för de anhöriga också, nu har de en kropp att begrava i alla fall, säger Magnus Andersson.