Potatis och rostade grönsaker med kött
Publicerad 2012-08-07
Verdure e patate arrrostite al forno con salumi italiani
En skön blandning av sommarens grönsaker rostade i ugnen.
– För att på ett enkelt och snabbt sätt få i sig lite protein så äter man i Napolitrakten ofta lite kallskuret vid sidan om, säger Paolo.
Ingredienser för fyra personer
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj paprikorna och skär dem i halvor, ta bort stjälk, kärnor och de vita delarna
inne i paprikan. Skär dem i stora bitar.
3. Skölj auberginerna och skär dem i stora
bitar. Tvätta potatisen och skär den i halvor om de är små eller i mindre bitar om de är större. Skär rödlöken i klyftor.
4. Häll olivolja i en stor ugnsform/plåt som rymmer alla ingredienser. Sprid ut grönsaker, potatis och röd- och vitlök så att de får tillräckligt utrymme för att brynas väl. Lägg i oliver och strö över oregano, salt och peppar. Sätt in formen i
ugnen och rosta allt i cirka 15–20 minuter. Passa grönsakerna noga så att de kan tas ur formen medan de fortfarande är spänstiga. Ta upp vitlöken som kastas.
5. Servera genast med salami, prosciutto och mortadella.
Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.
Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.
Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.
Smaklig måltid!
Paolo Roberto