Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Succé för Aftonbladets krimserie

Publicerad 2011-08-05

Aftonbladets nya podcast gick rakt in på Itunes-toppen

Aftonbladet dominerar i hörlurarna!

Dokumentären om Örebromannen gick i går om samtliga Sveriges radios podsändningar.

Nu kan du tanka ner och lyssna på alla avsnitt av ”Historien om ett brott”.

Aftonbladets satsning på radiodokumentärer om svenska kriminalfall har blivit en succé.

”Det bästa som har hänt! Lova att aldrig sluta! Jag har redan lyssnat igenom alla P3 Dokumentär och är helt lyrisk över detta. Hoppas, hoppas att Aftonbladet vill lägga upp fler avsnitt”, skriver signaturen Kajan 2.

”Man vill veta mer”

I går gick berättelsen om Örebromannen förbi alla Sveriges radios podsändningar i Itunes och placerade sig på en andra plats – endast slagen av Aftonbladets podcast med Filip och Fredrik.

– Jag tror intresset beror på att man kan lyssna på kriminalfall som man minns men som ändå inte känns uttjatade. De ligger där långt bak i huvudet och man vill veta mer om dem, säger Aftonbladets kriminalreporter Linda Hjertén som gjort programmet tillsammans med Kristofer Hanson från P3 Dokumentär.

”Höll en stad i skräck”

I ”Örebromannen” får lyssnaren följa polisens jakt på serievåldtäktsmannen Niklas Eliasson, som härjade i Örebro i fem års tid och överföll 15 kvinnor.

– Han höll en hel stad i skräck. Det är ett fall som alla kan relatera till och det är lätt att sätta sig in i offrens utsatthet, säger Linda Hjertén, som följt utredningen i ett och ett halvt år.

Hela historien

Serievåldtäkterna i Örebro är väl dokumenterade av svenska medier men i Örebromannen kan vi första gången berätta hela historien om polisens desperata jakt på den hänsynslöse förövaren. Och hur polisen till slut kunde gripa honom med hjälp av serienumret på ett kondompaket och en geografisk positionering utifrån brottsplatserna.

För den som vill lära sig mer om svensk kriminalhistoria finns ytterligare fyra avsnitt av ”Historien om ett brott” att ladda ner.