Han gör karriär som Barack Obama

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-18

Fotografen Ilham Anas är slående lik USA:s blivande president.

Fotografen Ilham Anas från Indonesien har själv blivit ett mål för kamerablixtarna.

Han gör karriär som kopia av Barack Obama i tv och ser pengarna rulla in.

– Jag trodde aldrig att jag skulle bli en stjärna men så hände det här. Det är väldigt lyckosamt, säger han till Reuters.

När Barack Obama vann det amerikanska presidentvalet kunde indonesen Ilham Anas inleda en ny karriär. Ur vissa vinklar är fotografen slående lik världens kanske mäktigaste man. Något han är mycket lycklig över.

– När Obama vann, skämtade mina kollegor med mig och fick mig att bära kostym, slips och tog bilder på mig när jag poserade som Obama, berättade han för Reuters.

Spelar Obama i reklamfilm

Bilderna på Ilham Anas spreds snabbt på Internet och efter det började tv-kanaler och reklambyråer höra av sig. Anas erböds bland annat jobb som Obamas dubbelgångare i en reklamfilm i Filippinerna.

När Anas reser i världen händer det att främmande människor tror att han är USA:s president. På en flygplats i Malaysia kom en man fram till honom och frågade om han var Barack Obama.

– Jag blev mycket förvånad när han ville ta en bild tillsammans och köpte mig en måltid, säger han.

Många indonser har ett stort intresse för Barack Obama som bodde i Jakarta under fyra år. Obamas mor gifte sig med en indonesisk man efter att hon separerat från hans far.

ANNONS