Volvos VD drabbades av stroke

Publicerad 2012-09-23

Volvo personvagnars vd Stefan Jacoby, 54, har drabbats av akut sjukdom och kommer att bli borta från jobbet i en dryg månad.

– Det stämmer, han har fått en lättare stroke, säger Per-Åke Fröberg, presschef på Volvo personvagnar till Aftonbladet.

Det var i förra veckan som 54-åringen drabbades av en stroke, och nu står det helt klart att han kommer att missa den viktiga bilmässan i Paris som slår upp portarna på lördag.

”Hade tur”

I ett pressmeddelande berättar Jacoby själv om det inträffade.

– Jag hade tur att det var en mindre stroke. Jag har begränsad rörelseförmåga i min högra arm och till viss del också i mitt högra ben, säger Stefan Jacoby.

Vidare berättar han att rehabiliteringen redan påbörjats.

– Jag har påbörjat rehabilitering och märker redan vissa förbättringar. Nu fokuserar jag på vila och träning för att kunna börja arbeta igen så fort som möjligt.

Bad personalen att inte berätta

Anledningen till att företaget väntat i över en vecka med att berätta om sin vd:s tillstånd beror enligt Per-Åke Fröberg på direkta order från Stefan Jacoby själv.

– Det var på hans egen begäran. Han ser det inträffade som något väldigt personligt och dessutom hade han inga offentliga åtaganden, så därför väntade vi, säger Per-Åke Fröberg.

Men även om Stefan Jacoby är sjukskriven poängterar han i pressmeddelandet att han har en fortsatt nära kontakt med företaget.

– Under tiden har jag löpande kontakt med mitt ledningsteam och företagets styrelse, säger han.

Jan Gurander, Finansdirektör på Volvo personvagnar, är tillförordnad VD under tiden som Jacoby är sjukskriven.