Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Politiker i kräkskandal - åt lammtestiklar

Uppdaterad 2012-11-18 | Publicerad 2012-11-17

Toppolitikern Nadine Dorries kämpade mot fri abort och förespråkade traditionellt kristna värderingar.

Nu anklagas hon för otrohet och frossar i lammtestiklar tills hon kräks i Australiens djungel.

I veckan följde miljoner britter programmet "I'm a Celebrity...Get me out of here"

Nadine Dorries, 55, inledde sin politiska karriär 2005 när hon blev parlamentsledamot för konservativa Tories i brittiska distriktet Mid Bedfordshire.

Hon gjorde sig snabbt en namn genom att kampanja för att begränsa rätten till fri abort. Med sin arbetarbakgrund blev hon en populär "kvinna av folket" som framförde djupt kristna värderingar.

– Jag är inte parlamentsledamot av någon annan anledning än för att gud vill att jag ska vara det, sa hon i en intervju i samband med en kampanj, enligt Daily Mail.

Uteslöts ur partiet

Det senaste året har skandalerna avslöst varandra. Hon anklagas för att ha inlett en romans med en gift man. Mannens ex-fru är ursinnig och hävdar att hon har förstört både hennes liv och hennes äktenskap.

I förra veckan uteslöts hon ur det konservativa partiet efter att begärt ledigt för att delta i en dokusåpa i Australiens djungel.

Hennes medverkan i realityshowen "I'm a Celebrity...Get me out of here" blev droppen som fick bägaren att rinna över för partiet.

Kräktes efter förnedringen

Programmet har mött kritik eftersom deltagarna, som lever mitt ute i djungeln under flera veckor, förnedras genom att bland annat äta insekter.

I programmet badar den tidigare parlamentsledamoten i en kista full med småkryp - i nästa moment äter hon lammtestiklar tills hon kräks.

Dorries ställer sig helt oförstående till kritiken från partiet - hon ska till och med ha anställt en agent som ska se till att tv-karriären fortsätter.

– Jag gör det här för att 16 miljoner människor tittar på det. Om folk tittar på "I'm a Celebrity" så är det där parlamentsledamöterna ska vara, säger hon i en intervju till brittiska Sun.