Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Konrad, Kurt

Deltagarna i ”Sveriges mästerkock”: – Det var så absurt äcklig mat

Uppdaterad 2018-08-20 | Publicerad 2013-01-24

Mästerkockarna till attack mot lunchen: Vägrar äta den

”Smaklöst” och ”äckligt”.

Den dåliga maten tvingade deltagarna att gå hungriga under inspelningen av ”Sveriges ­mästerkock”.

– Det är komiskt med tanke på att vi är med i ett matlagningsprogram, säger Pia Norgren.

De lagar gourmetmat på bästa sändningstid.

Men när det var dags för lunchpaus i TV4:s ”Sveriges mästerkock” fick del­tagarna nöja sig med halvvarma korvar och överstekta köttbitar.

– Jag blev chockad över hur äckligt det var. Det var helt absurt. Otroligt dålig kvalitet, säger Hanna Rehlin, 21.

Till slut tröttnade hon och tog med sig matlåda.

– Jag klarade inte av att äta det. Självklart förväntade jag mig inte att få så fin mat som vi lagade i programmet. Men jag hade ändå räknat med att få så pass bra mat så att vi kunde ­orka med de långa inspelningsdagarna, säger hon.

”Hårt och otuggbart”

Även Pia Norgren, 44, reagerade.

– Maten var inte ens okej. Kött, fisk och kyckling var så hårt och otuggbart att hälften kunde vara nog, ­säger hon.

Flera deltagare säger till Nöjesbladet att de tvingades gå hungriga under ­inspelningen eftersom de inte ville äta maten som serverades.

– Man hade inte alltid ­energi nog för att orka med tolv timmars inspelning, säger Pia Norgren.

Hon tillägger:

– Med tanke på att vi deltar i ett matlagningsprogram är det komiskt att de inte la mer energi på att ge oss bra mat.

Julien Huéber, 33, hade helst av allt velat äta rätterna som deltagarna själva tillagat.

– Jag slängde i mig maten för att jag skulle orka med inspelningsdagarna. Men om jag eller någon av de andra deltagarna hade ­lagat den skulle vi inte ha varit stolta. Det var inget som jag skulle ville bjuda mina gäster på, säger han.

Jurymedlemmen Leif Mannerström, 72, håller inte med om att maten var undermålig.

– Jag åt inte varje dag, men jag tycker att maten har blivit bättre än förra året. Tjejen som skött cateringen har gjort ett toppenjobb, säger han.

”Kolla över rutinerna”

Matkritiken nådde aldrig TV4 under inspelningarna.

– Det har inte jag hört förut, men det är självklart tråkigt om de känner så. Det kan vara lämpligt att vi ­kollar över matrutinerna vid en fortsättning, säger Sara Gollert, exekutiv producent på TV4.

Vi gillade inte heller maten

”Bonde söker fru”, 2012:

Deltagarna dejtade på ett romantiskt slott. Maten som serverades lämnade en bitter eftersmak.

– Det var jävligt dålig mat. Bara skit. Dålig frukost, dålig lunch, dålig middag, sa Elisabeth Hultqvist till Nöjesbladet.

”Stjärnorna på slottet”, 2008:

Janne ”Loffe” Carlsson underkände rätt efter rätt som framdukades av stjärnkocken Ulf Wagner.

Allt var fel, särskilt vinet.

– Spanskt jävla jock? utbrast han när han provsmakade en Rioja.

Kristallengalan 2012:

När Sveriges tv-elit samlades stod klackarna i taket. Sen serverades maten – som totalsågades.

– Maten på Kristallen...1 plus, twittrade Johan Rheborg.

Alex Schulman konstaterade att maten var ”extraordinärt jävla skitäcklig”.

Följ ämnen i artikeln