Bröt ihop efter blodkaos i ”Sveriges Mästerkock”

Publicerad 2014-01-29

Pressen blir för tuff och hon bryter ihop.

I kvällens avsnitt av ”Sveriges mästerkock” skär Markiz Talhaoui av sig fingertoppen och sedan kommer tårarna.

– Det var blodfest, jag hatar blod så jag fick panik, säger hon.

Trion Leif Mannerström, Markus Aujulay, och Anders Dahlbom ger amatörkockarna en saftig utmaning att bita i – avancerade dumplings.

Men när Markiz Talhaoui, 27, ska hacka chili under press går det snett. Kniven sveper med en bit av hennes fingertopp. Det tar en stund innan hon inser vad som har hänt och varför fingret är täckt av blod.

– Jag skulle byta läge på kniven och ser bara att det låg något beige på skärbrädan. Jag blev rädd och pulsen gick upp, det låg en bit nagel med skinn på det var så jävla vidrigt, säger Markiz.

Hon plåstrar snabbt om fingret och när blodet tränger igenom det drar hon på sig en platshandske för att fortsätta i samma höga tempo.

– Jag kände ingen smärta förrän de sa ”backa från era stationer”, då försvann adrenalinet.

Tårarna kommer

Veckan i ”Sveriges mästerkock” var känslosam för Markiz Talhaoui som gråter av pressen när hon inser hur mycket hon vill lyckas med tävlingen.

– Jag var så inne i det och ville göra dem nöjda och lyssnade inte på mig själv, jag fokuserade för mycket på att inte misslyckas, säger hon och fortsätter:

– Det blev så påtagligt för mig hur mycket jag verkligen vill det här.

”Liten kvinna”

Leif Mannerström menar att tempot ska vara högt och att deltagarna är väl medvetna om vad de ger sig in på. Han säger också att Markiz fingerskada inte är något märkvärdigt.

– Den här tjejen har inte mycket blod i sig så hon överlever det. Det är en liten kvinna, hon är häftig.

Har du själv gråtit för att du känt dig pressad i köket?

– Nej jag gråter inte för det som händer i köket. Jag visar känslor för annat, när min hund dog för några år sedan grät jag en hel vecka. Jag var helt utom mig, jag var helt slut.

ANNONS