Prinsessan Madeleines kock är klar för tv-juryn

Publicerad 2013-06-10

Kungligt, Catenacci.

Stjärnkocken byter prinsessbröllop – mot prinsesstårta.

Han blir en del av juryn i Kanal 5:s ”Dessertmästarna”.

– Det som lockar är att det är proffs som tävlar. Jag känner att jag kan förknippa mig med det, säger Stefano Catenacci, 47, till Nöjesbladet.

I ”Dessertmästarna” tävlar yrkesverksamma konditorer mot varandra i olika utmaningar. Sedan tidigare är det

att konditorn Roy Fares, 28, kommer att ingå i juryn.

”Marängmänniska”

– Jag har väldigt höga förväntningar på deltagarna. Just när det är proffs så förväntar man sig att det ska vara en hög nivå på det som presenteras, säger Stefano Catenacci.

Kommer du att vara hård mot dem?

– Hård vet jag inte. Men rättvis. Jag är nog inte den som är elak i alla fall. Det är jag inte.

För tre år sedan ansvarade han för maten när kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel. Ett förtroende han erhöll även under helgens bröllop mellan prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.

Vad har du för favoritdessert?

– Jag är en riktig marängmänniska.

Prinsesstårta då?

– Det är gott. Sedan tycker jag att det är lite uttjatat. Men en bra prinsesstårta är väldigt god.

Vad är det vanligaste misstaget folk gör i köket?

– Att man krånglar till det för mycket och glömmer bort det väsentliga: att laga god mat.

Säg så här: Du ska ha en middagsbjudning och har glömt bort att göra dessert. Vad kan man slänga ihop lite snabbt på det man har hemma?

– En snabb och klassisk dessert är att bara ta massa bär och frukter och lägga på en plåt. Sedan hyvlar du choklad på det och kör in det i ugnen.

Det låter riktigt enkelt.

– Ja, men det är väldigt gott.