"Sex and the city-liv gör mig stressad”
Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-25
I verkligheten gör de likadant.
Det senaste året har hennes karriär fått Hollywoodglans.
Privat är Tuva Novotnys liv inte särskilt glammigt.
– Jag tål inte Sex and the city, säger skådespelerskan.
Hon är klädd i rutig skjorta, häst-t-shirt och jeans. Tuva Novotny, 30, påpekar själv hur hon är klädd på frågan om hur glammigt hennes livär numera. Det är presskonferens för filmen ”För kärleken” där hon spelar Karin Said, advokat, tvåbarnsmamma och gift med Moses.
Verkade stereotyp
– Rollen verkade först vara en stereotyp kvinnoroll, tvåbarnsmorsa mitt i karriären, hur ska hon få ihop det? Men det visar sig att
hennes problematik är något helt annat, som handlar om hennes man och hans kulturella tillhörighet, säger Tuva Novotny till Nöjesbladet.
Filmen tar upp starka ämnen som främlingsfientlighet, sexism och social tillhörighet.
Jätteviktiga teman enligt Tuva Novotny.
– Jag tyckte att filmen talade så tydligt till mig och alla runt omkring mig oavsett färg, form eller könstillhörighet. Det är viktigt att vi inte förminskar de ämnena här i Sverige där vi är så rädda för att ta upp stora ämnen.
Spelar mot Julia Roberts
I höst har filmen ”Eat, pray, love”
Sverigepremiär. Julia Roberts har huvudrollen, Tuva Novotny har en stor biroll. Och även om ”För kärleken” också har sin Hollywoodglans med
”Dödligt Vapen”-stjärnan Danny Glover som en av skådespelarna, är Tuvas liv inte särskilt glammigt.
– Jag blir jättestressad av sånt där. Jag tål inte ”Sex and the city”, jag är inte i närheten av de där brudarna eftersom Hollywoods glamliv har uppmålats på det viset. Jag kan inte identifiera mig med det över huvud taget.
”Hårt jävla jobb”
I stället hävdar hon att det är hårt jävla jobb som gäller för att ta sig fram. Inte röda mattor.
– Jag försöker säga till alla som pratar om att det gäller att synas i rätt sammanhang, att det i stället handlar om att göra ett bra jobb i alla sammahang. Det är det viktigaste av allt. Men med internets offentlighet har det blivit en slags skev bild i förhållande till prestation och offentlighet att bara syns man så finns man. Så är det inte.