”Paradise hotel”-Samir: ”Hade ingen lätt uppväxt”
Uppdaterad 2018-08-22 | Publicerad 2013-12-17
Han stod upp mot sin egen släkt.
Nu vill ”Paradise hotel”-deltagaren Samir Jr Badran hjälpa andra.
– Jag hade inte världens lättaste uppväxt, säger han.
Projektet har ett enkelt namn, ett enkelt budskap: ”Stay strong”.
”Paradise hotel”-deltagaren Samir Jr Badran, 23, har efter sin medverkan i TV3-programmet kontaktats intensivt av människor som mår dåligt. Som vill ha hjälp. Som vill prata.
– Många skriver ”bara du sa hej till mig skulle det göra min dag, sedan kan jag dö, då har du fullbordat mitt liv”. Det är många ungdomar som mår dåligt, säger han.
– Så jag tänkte att jag måste träffa upp dem och hjälpa dem. Om en tjej som är 14 år gammal skriver att hon vill ta sitt liv, om jag då kan hjälpa henne att ändra sitt liv är det klart att jag måste göra det.
Familjens svarta får
Med hjälp av en kompis har han startat upp projektet ”Stay strong”. Tanken är att ungdomar som mår dåligt ska kunna be om hjälp och få den i form av att Samir, tillsammans med bland andra ”Paradise hotel”-deltagaren Paulina Danielsson, 20, och bloggaren Daniel Paris, möter upp och umgås med dem.
– Vi har tänkt möta upp dem, umgås, prata, dela ut sköna tröjor. Jag hade inte världens lättaste uppväxt. Jag har gått en annan väg än vad min släkt ansåg rätt, säger han.
– Man kan säga att jag är svarta fåret i familjen. Men ändå på ett bra sätt. Jag är annorlunda.
Samirs pappa kommer från Palestina och föräldrarna ville att han skulle ta den ”vanliga” vägen: utbildning och jobb. Men Samir gillade aldrig skolan. Han gillade aldrig den väg som var tänkt.
Mår bra i dag
– Mina släktingar är muslimer, och de är strängt emot tatueringar och örhängen, sådana grejer. De vill att man ska plugga och jobba, men jag valde en helt annan väg och var tvungen att stå emot mycket, säger han.
– Nu har de ändrat sin syn på det hela. De ser att det har gått bra ändå. Jag och farsan har skött en krog ihop och jag har gjort andra bra grejer.
Nu hoppas han att hans erfarenheter kan hjälpa andra ungdomar. Bara timmarna efter att projektet lanserades hade 500 personer hört av sig.
– Jag vill nå ut till dem, visa att de kan ta tag i livet. Att det går att jobba upp det, även om det inte är så jävla lätt. Jag har gjort det, i dag mår jag bra, säger han.
– Jag vill att de ska göra samma sak. Jag vill att de inte ska ge upp.