Nytt och hett – chilispa
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2006-12-19
Vår reporter testade kryddigt spa
Vi har vant oss vid smaken.
Nu är det dags att smeta in kroppen i chili.
Den nya chilibehandlingen är het – men också mycket avslappnande.
Det var just hemma framför spisen som Ingrid Kutschbach fick idén om att använda chili som ingrediens i sina spaprodukter.
Efter mycket exprimenterande – det fick ju inte bli för hett och starkt – har hon skapat en chiliserie och en specifik chilibehandling.
Ingrid Kutschbach smetar först in min kropp med en lera som är svagt grön och inte chiliröd. Leran är varm och innehåller förutom chilin flera örter. Den är utrensande och känns mycket skön mot huden.
Surrar i kroppen
När jag sedan bäddas in i den värmande filten och lämnas ensam för en kort avslappning kan jag känna hur det surrar och sticker på delar av kroppen.
En kort massage med scrubvante och en dusch senare så är det dags för den tongivande delen av behandlingen – massagen med chilioljan.
Man känner sig vid det här laget behagligt nere i varv.
Nöjd men omtumlad
Massagen är mjuk och lugnande – Ingrid har med sin bakgrund som aromaterapeut, massör och akupressör skapat en massage med inslag av både aktiv massage och ”grepp” där hon håller händerna stilla. Det är främst under dessa som man faller djupt i avslappningen.
– Dofterna från oljan hjälper också till, de kan man inte värja sig emot, säger Ingrid.
Efter behandlingen känner jag mig omtumlad och nöjd, men faktiskt mycket tung i kroppen. Den känslan sitter i kvällen och dagen efter – så på det sättet hettar chilin inte alls till i mina trötta muskler.
Däremot får sinnet sig en kryddstark skjuts, huvudet känns klart och energin infinner sig.
Snabbspa med chili
Mata huden med en gourmetstund
Varför äta choklad när man kan smörja in den
på kroppen?
Choklad
Tryffel
Druvor
Kaviar
Kaffe
Spaextra!
Petra Thorén (halsa@aftonbladet.se)