Tårtan beställd till bröllopet
Publicerad 2013-05-27
Det är årets mest hemliga recept.
Stefano Catenacci står bakom prinsessan Madeleines och Chris O'Neills bröllopstårta, men smaken och utseendet avslöjas inte förrän tårtan rullas in på slottet.
– Det ska bli en överraskning, säger Stefano Catenacci.
I april fick hovtraktören Stefano Catenacci uppdraget att göra Madeleines och Chris bröllopsmiddag. Det var ett enkelt val för brudparet, Operakällaren har stått för maten vid stora kungliga galamiddagar sedan 1961 och Catenacci och hans team gjorde även Victorias och Daniels bröllopsmiddag.
Elva våningar hög
Samtidigt har många konditorer och bagare hoppats få hedersuppdraget att skapa bröllopstårtan. Vid bröllopsmiddagen 2010 fick nämligen konditormästaren Günther Koerffer och fyra vinnare av tävlingen Årets konditor äran att skapa en elva våningar hög och 250 kilo tung tårta till kronprinsessan.
Den här gången har Madeleine och Chris valt att ge uppdraget till Stefano Catenacci.
– Det stämmer, vi står för hela menyn och där ingår även en bröllopstårta, säger Catenacci.
”Blir en överraskning”
Victorias och Daniels tårta smakade smultron och vit choklad. Men några detaljer om årets tårtsmak och yta vill han inte ge.
– Jag kan säga att paret i allra högsta grad har kommit med önskemål och de har provsmakat den, säger han.
Receptet är topphemligt och Catenacci vill inte att gästerna ska få veta något om den i förväg.
– Det är parets stora dag och jag kan inte säga något om det, det måste få bli en överraskning, säger Catenacci.