Aftonbladet

Dagens namn: Uno

Succékock i oljeshejk-knipa

Publicerad 2013-09-06

Han skulle flygas till Dubai för en sjurättersmiddag.

Då ändrade sig oljeshejken – och ville ha lunch.

– Det blev en kris, säger superkocken Stefano Catenacci.

Hans kokkonster har gjort honom till kunglig hovtraktör i Sverige. Men även utomlands är Operakällarens kökschef Stefano Catenacci, 47, eftertraktad. Kocken har flera gånger stått för middagen hos oljeshejk Al Nahyan i Dubai.

– Det var fjärde gången jag skulle till Förenade Arabemiraten. Shejken ville ha en sjurättersmiddag till 250 personer, så jag tog med alla råvaror jag behövde från Sverige, säger Stefano Catenacci som är aktuell i Kanal 5:s nya satsning "Dessertmästarna".

Men något gick fel. Plötsligt ändrade sig shejken.

– Dagen innan middagen fick jag veta att han ändrat sig till en trerätterslunch. Jag fick blanda ihop ingredienserna i kris, säger Catenacci.

150 suffléer gick förlorade

Trots knipan lyckades superkocken ändå få ihop lunchen. Men vid desserten kom nästa kris – shejken åt upp för fort.

– När shejken slutar äta måste alla andra också göra det. Sådana är reglerna.

Stefano Catenacci fortsätter:

– Shejken åt upp sin varma hjortonsufflé medan vi körde ut tallrikarna till de andra, så när han reste sig var alla andra också tvungna att göra det. 150 suffléer fick aldrig ätas upp.

ANNONS