Här är vårens sötaste mode
Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-03-26
...och bäst av allt: det går att äta
Nu är det nya söta modet här.
Godiskreationerna visades i går upp på NK i Stockholm.
– Jag tyckte det var en kul idé, säger designern Emma Gauffin.
Med hår av sockervadd, maskeradmasker av bröd och gyllene spiror av socker visades hennes, och NK-bagarnas, ”Konfektyr-Couture” upp.
– Jag har gjort det här tillsammans med bagarna, säger Emma Gauffin. Det har varit helt fantastiskt att jobba tillsammans med andra hantverkare.
Masker av bröd
Hon har designat kläderna och tillsammans med bagarna jobbat fram godisaccessoarerna.
Modellerna bär färgglada skapelser, det är geishor med brödmasker, en Cleopatra med godisspira, pralinpinuppor och en riktig brud – med rosor av socker in på bara skinnet.
En av de bagare och konditorer som sedan strax innan jul hjälpt till att förverkliga Emma Gauffins idéer är Robert Sigmund.
– Det har varit väldigt annorlunda sätt att jobba, säger han. Annorlunda – men spännande.
Inget för fest
Emma Gauffin medger att hennes kreationer kanske inte är något man har på sig när man ska på fest.
– Men jag vill med visningen inspirera och väcka lust.
Sedan erkänner hon att hon under arbetets gång flera gånger stillat sin egen godislust.
Eric Tagesson