Dregen hyllar sin döda pappa: ”Tiden läker inte alla sår”
Besöker Nashvilles drogslum i ”Jills veranda”
Uppdaterad 2017-11-30 | Publicerad 2017-11-29
Alkoholen tog pappans liv – Dregen har själv tagit ”alla former av droger”.
I kvällens ”Jills veranda” besöker han Nashvilles slum – och hyllar sin pappa.
– Att tiden läker alla sår stämmer inte alls om man säger så, säger han.
Andreas Tyrone Dregen, 44, har betat av en mindre soloturné med elva spelningar runtom i landet. Han rundar av i Stockholm, Göteborg och Örebro de närmaste dagarna och framöver väntar mer musik och turnéer med både Hellacopters och Backyard Babies.
– Backyard fyller 30 år 2019, det är smått sjukt. Det är som ett gammalt förhållande, vi bor ihop men vi knullar inte längre. Det är tryggt.
Men först, i kväll, sänds hans avsnitt av ”Jills veranda”. Där sjunger han Steve Earls "Oxycontin blues", en låt som har kopplingar till hans pappa som tog livet av sig när Dregen var elva som ett tragiskt avslut på ett tungt alkoholmissbruk där han gömde alkohol och kämpade mot återfallen.
– Att tiden läker alla sår stämmer inte alls om man säger så. Speciellt nu när jag blivit far går det inte en enda dag utan att jag tänker på min pappa. Livet är ju hårt, säger han i programmet.
”Har testat alla former av droger”
Han har själv haft sina duster med drogerna.
– Mellan 25 och 30 spelar det ingen roll vad du tog, du var ju odödlig. Jag har testat alla former av droger. Det var en period i början där vi var väldigt kreativa i vårt festande, sedan blev det mörkare och deppigare. Folk var bakis med avtändningar, säger han i ”Jills veranda”.
I programmet passar han på att undersöka Nashvilles mer ljusskygga sidor.
– Tennessee är delstaten som skriver ut mest receptbelagda läkemedel, och just opiater som är likvärdigt med heroin.
Receptbelagda opiater är den vanligaste dödsorsaken för amerikaner under 50 år. Man räknar med att 2,1 miljoner människor är beroende av opiater.
”Ganska stor misär”
Jill presenterar honom för musikern Jeff Bates som tidigare kämpat mot missbruk. De har mejlkontakt ännu.
– Man behöver inte gå långt från turistgatorna för att möta en ganska stor misär, även bland musiker som kommer dit för att lyckas. Det är många som inte gör det.
Slog mötet an till något i ditt eget förflutna?
– Nja, vi har väl aldrig försökt putsa upp den vita tandraden. Vi är nog lite mer New Orleans än Nashville, säger han till Nöjesbladet.
Hur är det med drogerna i dag?
– Vi har hållit på i 30 år, i dag har vi familjer och barn. Alla mår jättebra i dag.