22.25: Risk för kaos på Arlanda

Publicerad 2012-05-28

Hundratals fans vill fira Loreen på flygplatsen

Välkomna Euphoria-stjärnan I kväll kl 22.25 landar Loreen och hennes team på Arlanda. Alla som vill kan hylla stjärnan – det är risk för kaos. ”Vi går nog rätt ut och möter upp i ankomsthallen”, säger Madeleine Sinding-Larsen, pressansvarig på SVT. Foto: JESSICA GOW/SCANPIX

Loreens hemkomst kan bli kaosartad.

När hon landar i kväll kan uppåt tusen personer möta henne.

– Hon ska inte behöva komma till en tom ankomsthall, säger Martin Sundin, medlem i Svenska Melodifestivalföreningen.

När Alexander Rybak landade i Oslo efter sin vinst hade tusentals norrmän samlats för att välkomna honom hem. Han fick ta hjälp av säkerhetsvakter för att ta sig genom folkmassan.

I eftermiddag kl 14.55 svensk tid lämnar Loreen och hela teamet runt henne Baku och uppståndelsen där.

Efter sju timmars flyg­resa, med mellanlandning i Wien kl 19.10, landar Austrian ­Airlines plan på Arlanda klockan 22.25 i kväll.

Inget planerat

Alla som vill hylla Euphoria-stjärnan kan göra det då, i ankomst­hallen i utrikesterminalen, terminal 5.

Något välkomstarrangemang på vipavdelningen på Arlanda är inte inplanerat.

– Nej, vi går nog rätt ut och möter upp i ankomsthallen, hälsar Madeleine Sinding-Larsen, pressansvarig på SVT, som kommer med samma flyg.

Eftersom SVT inte har något särskilt event inplanerat hoppas Svenska Melodifestivalföreningen organisera uppåt tusen personer via Facebook som kan fira schlagerstjärnan på Arlanda.

– Vi fans vill visa ett stort tack för det hon gjorde i lördags. Hon ska inte behöva komma till en tom ankomsthall. Vi vill visa att hon nu är hemma i det landet dit hon fört trofén, säger Martin Sundin, medlem i föreningen.

Det är risk för kaos, med andra ord.

– Naturligvis blir det extra uppståndelse i samband med hennes hemkomst. Det är stort intresse, så naturligtvis kommer vi ha resurser på plats så det hela sköts så smidigt som möjligt på plats. Det är inte första gången vi välkomnar hem personer hem till Sverige. Det bör inte vara några problem, säger Klas Nilsson, presschef på Swedavia.

”Vi får lösa det då”

När Nöjesbladet talar med polisen på Arlanda under förmiddagen finns det ännu ingen planering kring Loreens hemkomst.

– Vi får lösa det då. Vi ska titta på det under eftermiddagen, säger Fredrik Andersson, stationsbefäl.

När norske Alexander Rybak för tre år sedan vann Eurovision song contest i Moskva uppmanade han norrmännen att möta ­honom på Gardemoens flygplats  och det gjorde de.

Tusentals norska fans hade samlats på och utanför Oslos flygplats Gardemoen.

– Herregud, vad har jag gjort? sa en lätt chockad ­Rybak, som fick hjälp av ­säkerhetsvakter för att ta sig igenom folkmassan.

Ett större firande av Loreen i Stockholm är också planerat och kommer att ske i morgon eller övermorgon, enligt Madeleine Sinding-Larsen på SVT, som dock inte vill avslöja några detaljer ännu.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln