Efter sjukdomen – Sebastian Gibrand vinnare av ”Kockarnas kamp” 2019
Berättar om framtidsplanerna: ”En jättestor grej”
Publicerad 2019-11-19
Sebastian Gibrand är årets vinnare av ”Kockarnas kamp”.
Men vägen dit har inte varit enkelt.
Mitt under inspelningen drabbades stjärnkocken av borrelia.
– Det har inte gått över riktigt än, säger han till Nöjesbladet.
I finalen av ”Kockarnas kamp” tävlade stjärnkockarna Sebastian Gibrand, 30, och Emma Shields, 29, om vem som kunde laga den bästa trerättersmiddagen.
Juryn bestod av deltagare som fått lämna programmet – och det hela visade sig bli en riktig nagelbitare.
När det endast var en röst kvar att redovisa stod det nämligen lika mellan stjärnkockarna.
– Jag är helt säker på att det är Emma som tar det, sa Sebastian Gibrand i programmet.
Men det visade sig att han hade fel.
Den sista rösten föll på honom och han kan nu alltså titulera sig som vinnare av ”Kockarnas kamp” 2019.
– Det känns ju så klart bra. Det var väldigt många duktiga kockar som var med i den tävlingen, säger han till Nöjesbladet.
Insjuknade i borrelia
Men vägen fram till mål var inte helt enkel för Sebastian Gibrand.
Mitt under inspelningen drabbades han av borrelia.
När Nöjesbladet pratade med honom i oktober, ett drygt halvår efter att han insjuknade, kände han fortfarande av diverse symptom.
– Det är framför allt orkeslöshet och en konstant lätt huvudvärk, som en hjälm, som gör att jag inte har det där drivet jag brukar ha, sa han vid tidpunkten.
Och ännu är han inte helt återställd.
– Det har inte gått över riktigt än, tyvärr. Det är lite segt. Men just nu så har jag lite andra grejer, så jag kan inte riktigt slappna av. Jag måste köra hela vägen in i kaklet.
Jobbar på hemligt projekt
Sebastian Gibrand berättar att han, förutom att ladda inför kock-EM 2020, just nu jobbar på ett än så länge hemligt projekt.
– Jag har en grej som jag har hållit på med i snart ett år som kommer. Det är fortfarande hemligt men kommer komma ut snart. Men det är en jättestort grej.
Han planerar även att snart öppna restaurang tillsammans med vännen och kockkollegan Robert Sjöberg.
– Jag är sugen på att gå tillbaka nu och laga mat igen. Man blir lite stämplad som en ”tävlingskock” och jag har alltid varit den som gillat att stå på restaurang. Att laga mat till gäster är något som jag tycker är jättekul och saknar.