”Bytt är bytt” kan bli nästa storsuccé
Comeback i TV 4 för Renée Nyberg.
Men framför allt innebar ”Bytt är bytt” premiär för ett nytt svenskt tv-koncept som mycket väl kan bli en exportframgång.
Cirkeln är sluten. Renée Nyberg började jobba med TV 4:s Nyheterna tidigt på 1990-talet. Efter många år på TV 3 är hon nu tillbaka. Tror nog mer det har att göra med att nå en större publik och få göra program med visst allvar i botten, än att kanalen skulle ösa pengar över henne. Det gör de nog så det räcker och blir över till familjen ändå, via maken David Hellenius…
”Kan fungera utmärkt”
Blev lite förvånad över att hennes första program vid återkomsten skulle bli något som lät som en lite lökig tävlingsvariant av ”Antikrundan”.
Blev glatt förvånad över att ”Bytt är bytt” är ett svenskt originalkoncept från produktionsbolaget Mastiff som faktiskt inte bara fungerar utmärkt, utan mycket väl skulle kunna exporteras till hur många länder som helst.
Nyberg är ett superproffs
Ett tävlingspar får väga för och emot kring åtta olika antika föremål, värda mellan 500 kronor och en halv miljon kronor. En expert berättar allt om föremålen – utom deras värde. Paret ska välja bort ett i taget och vinner den summa pengar som det sista föremålet som är kvar är värt.
Renée Nyberg är förstås ett superproffs i programledarrollen. Men en ännu viktigare roll har antikexperten. ”Bytt efter bytt” lär bli ett stort genombrott för Karin Laserow, som omedelbart tog plats mitt i programmet via sin auktoritet på området, sin lite skruvade humor, sin breda skånska dialekt och sitt yviga kroppsspråk (vid ett tillfälle halvlåg hon över ett bord när hon berättade om ett antikt föremål).
Charmigt tävlingspar
Arbetskamraterna Björn och Lisa från ett försäkringsbolag var också ett skönt tävlingspar; charmiga, roliga, kvicktänkta och lagom entusiastiska. Allt fungerade i premiärprogrammet, som blev både roligt och spännande.Kors i taket för att återanvändningskanalen TV 4 mot alla odds tycks ha hittat ett nytt succékoncept!