Julien lagar sin specialitet – toksågas av Morberg

Publicerad 2013-02-27

Nu rasar ”Sveriges Mästerkock”-deltagaren: ”Nära att få ett utbrott”

Julien Huéber lagar sin specialitet – en fransk bearnaise. Men såsen toksågas av Per Morberg. Nu slår deltagaren tillbaka:

– Han var respektlös mot min familj, säger han till Nöjesbladet.

När Julien Huéber, 33, presenterar sin oxfilé med pommes frites och bearnaisesås i kvällens avsnitt av ”Sveriges Mästerkock” hyllas han först av Per Morberg, 52.

– Köttet är perfekt stekt. Och så fick du till pommes fritesen bra.

Sedan kommer sågningen – såsen är för tjock.

När Julien Huéber protesterar och tycker att såsen egentligen är för lös ryter Per Morberg till:

– Om jag säger att den är för tjock så är den det.

Arg och frustrerad

Julien Huéber säger till Nöjesbladet att han visserligen inte är helt nöjd med smaken på såsen, men att han blev både frustrerad och arg när Per Morberg kommenterade konsistensen.

– Jag var nära att få ett utbrott. Jag är fransman och uppväxt på bearnaisesås. Om Per Morberg ätit mer bearnaisesås än mig så beror det enbart på att han är äldre och haft fler tillfällen.

Han fortsätter:

– Jag lagar den som jag brukar, baserad på urgammal fransk kokkonst.

Borde lära sig att vara ödmjuk

Per Morberg säger i programmet att Julien Huéber bara tror att såsen ska vara tjock eftersom det är så den säljs på burk i matbutikerna.

– Min pappa är utbildad kock och han har fått mycket beröm för sina såser. När han sa så kändes det som att han inte visade någon respekt för min familj.

– Per Morberg borde lära sig att vara lite mer ödmjuk ibland. Det krävs mycket för att få mig arg och men den här gången lyckades han.

Nöjesbladet har sökt Per Morberg för en kommentar.

ANNONS