Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

2010 kan mycket väl bli sommaren med Björn

Ska Björn Bengtsson i dubbel upplaga rädda den svenska filmsommaren?

Känns i alla fall som länge sedan man såg en trailer för en film, ”Bröderna Karlsson”, som tycks väcka så stor nyfikenhet och lust på att se filmen.

Jan-Olov Andersson.

Kanonväder och fotbolls-VM, det har inte varit någon vidare kombination för svensk film hittills i sommar. Både Beck och dess parodi Späck går knackigt och tyvärr var det bara några tusen som såg Othman Karims starka drama ”För kärleken” förra helgen.

Det känns som en rejäl nitlott att ha premiär tidigt på sommaren. Tror att folk är mer benägna att sätta sig i biosalongens svalka mot slutet av sommaren. Det funkade för ”Sommaren med Göran” i fjol. Kanske kan ”Bröderna Karlsson” upprepa framgången.

Många andra trailers berättar alldeles för mycket. Har nu råkat se den för Kjell Sundvalls ”Bröderna Karlsson” flera gånger ihop med en hyfsat stor publik de senaste veckorna. Det märks att folk hajar till. Blir nyfikna och lite sugna på att se vad sjutton det är, denna väldigt uppenbara komedi där Björn Bengtsson spelar dubbelroller, två tvillingbrorsor där en är bonnläpp från Norrland och en är advokat i Stockholm.

Tycker själv det är en lättsam och smårolig komedi, men har också hört andra recensenter som tycker skämten är lättköpta och förutsägbara. Manusförfattaren Ulf Kvensler skrev också mycket för TV 4:s komediserie ”Solsidan”, så det är en ledtråd till filmens stil. Jens Peterson reder ut för Nöjesbladets räkning om två veckor.

Edward Norton beklagar sig på sin Facebook-sida över att han inte får fortsätta spela Hulken. Han borde korka upp en flaska champagne i stället. Hulk-rollen är ju det sämsta han har gjort!

Om några dagar drar inspelningen av Lars von Triers science fiction-film ”Melancholia” igång. Hinner Trollhättans pubar ladda om efter fotbolls-VM, inför Kiefer Sutherlands omtalade krogrundor?

Följ ämnen i artikeln