”Folk verkar vara rädda för mig”
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-15
Per Morberg om framgångarna, våldtäktsrollen och nya boken
Per Morberg är rakt i genom en känslomänniska, privat och professionellt, på scen och film, när han lagar mat i tv - eller blir intervjuad. Nu kommer han med en kombinerad kokbok och självbiografi. Varför? - Det hela är självklart, sjukt mycket folk är intresserade av vad jag gör.
Per Morberg har distans till sin egen framgång som kock.
– Det är lättare att tycka om nån som står i rutan och lagar mat och klappar hunden än nån jävel som våldtar Helen Sjöholm.
Han vet. Han har gjort bägge sakerna. Det ena i ”Vad blir det för mat” i TV4+. Det andra i filmen ”Så som i himmelen” (2004).
Nu har han också gjort ett tredje, skrivit bok: ”Morberg – scenen, livet och konsten att laga mat” (2009).
Det är en kokbok och en lätt och ledigt hållen självbiografi i ett, precis som Per ville ha det, nästan, för han tyckte att det var onödigt att den skulle innehålla några recept. Men då sa förlaget: ”Recept i en kokbok är en bra idé”. Per köpte argumentet.
Inte alltid en självklarhet.
Han tycker att boken blivit så bra att den är onödigt billig.
– Den borde kosta en femhundring, den gör inte det, men den borde göra det, säger han.