Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Aubergine – Paolo Robertos goda gratäng

Auberginegratäng med mozarella och parmesanost.

Auberginegratäng – melanzane al forno. ”Den lilla touchen av parmesan gör att man alltid klämmer i sig en bit för mycket när den här maträtten dyker upp på bordet hos mina fastrar”, säger Paolo Roberto.
Den härligt smakrika gratängen passar både som ensamrätt eller tillsammans till exempel kyckling.

Aubergingratäng

  • Ingredienser

  • 0.75 tsk salt
  • olivolja, till stekning
  • 125 g mozzarella, i små bitar
  • 1 dl parmesan, riven
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 auberginer, medelstora
  • Tomatsås

  • parmesan, till servering
  • 1 nypa socker
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 5 basilika, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 gul lök
  • 250 g krossade tomater

Gör så här