Grillad tonfisk med färskpotatis, chévre, basilika, sardeller, kapris & oliver
Uppdaterad 2019-11-29 | Publicerad 2007-07-18
Programmet sänds i TV7 – 20/7 klockan 18.00 & 20.00
Publiceras på aftonbladet.se – 1/8
Recept: Johan Jureskog/Rolfs Kök/Kocklandslaget
4 pers.
4 bitar tjocka bitar tonfiskfilé
Olivoja, salt och svartpeppar
1 dl pesto
8 sardeller
500 g Färskpotatis
150 g chevré
0,5 dl kapris
1 dl niçoiseoliver
1 knippa bladspenat
1 knippa basilika
1 rödlök
0,5 dl olivolja
2 ägg (löskokta)
2 limefrukter (delade)
1. Salta och peppra tonfisken och gnid in den i olivoljan på en ugnsform plasta den och låt den stå i rumstemperatur minst 30.min innan grillning.
2. Skrapa potatisen och koka den klar i lättsaltat vatten. Häll sedan av vattnet och lägg upp potatisen i en stor bunke, håll varmt
3. Skär rödlöken i båtar, plocka basilikabladen, spenatbladen
4. Blanda samman potatisen och chévren lätt i bunken, vänd i resten utom ägghalvorna., fördela sedan på 4 tallrikar.
5.Grilla tonfisken runt om men det räcker med 25-gradig innetemp. Applicera sedan fisken på varje tallrik, ovanpå salladen. Garnera med pesto, sardeller, ägget och limefrukten.
Smaklig måltid!
Johan Jureskog delar med sig av läckra och somriga rätter.
Rock-kocken
Alla program med Johan Jureskog