Masala med kalkon och rostad mandel
Kalkon är perfekt att använda i gryta och vill du ge grytan extra vacker färg, blanda i lite färskriven gurkmeja.
Recept av Lena Söderström, ur boken ”Grytor - från lättlagat till lyx” (Semic). Foto: Stefan Weittanen.
Masala med kalkon och rostad mandel
Ingredienser
- 100 g babyspenat
- 3 msk majsolja
- 2 dl turkisk yoghurt
- salt och peppar
- 600 g kalkonfilé
Grytbas
- 3 msk kokosflingor
- 2 tsk flingsalt
- 1.5 msk ingefärsjuice
- 2 dl grädde
- 4 dl kokosmjölk, krämig
- 1 tsk chilipasta
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk kardemumma
- 1 msk spiskummin
- 2 msk garam masala
- 2 msk gurkmeja, färskriven
- 2 msk ghee, eller smör
- 3.5 vitlöksklyfta
- 2.5 schalottenlökar
Till garnering och servering
- limeklyftor
- 1 dl rostade mandelspån