Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Ät som på stenåldern

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-12-27

- bli smal med kött och fisk

Du blir smalare, piggare och friskare - samtidigt som du äter gott och blir riktigt mätt.

Stenåldersmaten är en av de senaste trenderna i jakten på kilon och god hälsa.

Smala, spänstiga och klara i knoppen.

Människorna på ön Kitava lever ett tufft liv i djungeln men deras åldringar behöver inte oroa sig för demens, åderförkalkning eller cancer.

Förklaringen är att de äter som på stenåldern. Och det kan du också göra.

I receptdelen i nya boken "Modern stenåldersmat" finns stenåldersmenyer för två veckor. Mat & vin presenterar här ett urval av dessa recept: frukost, lunch och middag samt en festrätt och en dessert.

Vardagsrecepten är tänkta för två personer och festmaten för fyra.

Snabbguide till stenåldersmaten

JA till stenåldersmaten

NEJ till stenåldersmaten

Tre frågor till Lotta Skoglund

Tillsammans med forskaren Staffan Lindeberg, kocken Stefan Larsson och forskningssköterskan Jerry Soffman har Lotta Skoglund skrivit kokboken "Modern stenåldersmat".

Fakta om Lotta Skoglund: Ålder: 56 år Yrke: Journalist. Bor: I Stockholm. Familj: Två vuxna söner och många vänner. Aktuell: Huvudförfattare till nya boken "Modern stenåldersmat".

5 spännande stenåldersrecept

– ur boken "Modern stenåldersmat"