Jag kopplar av med att lägga in sill
Uppdaterad 2018-12-21 | Publicerad 2002-12-16
Pelle Johansson, köksmästare
Börja laga julmaten i tid. Då kan julstöket bli en skön avkoppling i stället för stress, tycker köksmästaren Pelle Johansson.
Till julen äter Pelle Johansson helst sill – och helst inte grisfötter. För att göra julen till något trevligt bör man börja laga maten i god tid, tycker han.
– Det är ett skönt sätt att koppla av på, att börja lägga in sillar på helgerna, säger Pelle Johansson.
I stället för att kasta sig runt i olika affärer tycker han att man kan välja ut några favoriträtter och laga dem i lugn och ro hemma.
– Man ska inte ta i så man kräks, hellre decimera julbordet lite, säger Pelle Johansson.
Vill man frossa i ett helt julbord kan man gå på restaurang i stället, säger han.