Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Följ Rikards matskola

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-01-17

Kika in i Rikards kök med webb-tv

Lär dig de enkla handgreppen som skiljer proffset från amatören. Rikard Nilsson visar dig knepen i sin webb-tv-skola.

Direkt från sitt kök lär Rikard oss att filea plattfisk, aborre, laga den perfekta biffen och fixa både sill och läckra laxrullar. Titta och lär!

Så filéar du aborren

Abborren är en typisk rundfisk – Rikard visar hur de ska filéas.

Så filéar du plattfisk

Plattfiskar filéas i stort sett på samma vis, allihop. Här tar sig Rikard an en rödtunga.

Den perfekta biffen

Vem har inte stått där i köket med en för seg och genomgrå köttbit? Rikard tar det från grunden och lär dig steka en perfekt entrecôte.

Fixa sillen på ett kick

Vad är egentligen en 1-2-3 lag? Och hur får man sillen att smaka som mormors? Rikard reder ut begreppen.

Lätta laxrullar

Kombinationen lax och ädelost är oslagbar. Rikard visar hur du gör enkla snittar med bara två ingredienser.

Smarrig smakbit till glöggen

Trött på torkad frukt? Med enkla ingredienser förvandlar du dadlarna till delikatesser. Perfekt för glöggbordet – eller som efterrätt till buffén.