Pizza med parma och pistaschnötter
Pizza parmaskinka – med dadlar och pistaschnötter är en oväntad pizza. Med sälta från parmaskinka och sötma från den supersmarriga dadelkrämen.
I vanliga fall brukar man tillsätta parmaskinkan efter att pizzan gräddats i ugnen men här får den baka med och får på så vis en extra härlig textur och en trevlig sälta.
Portioner: Anpassa mängden efter antal och storlek på pizza
Pizza parmaskinka – med dadlar och pistaschnötter
Ingredienser
- balsamicoreduktion
- babyspenat
- rostade pistaschnötter
- ricotta parmigiano reggiano
- parmaskinka
- mozzarella, fior di latte
- dadelpure
- olivolja
Gör så här
Dadelpuré ingredienser:
- 100 gram urkärnade dadlar
- 100 gram vatten
Gör så här:
- Lägg dadlarna i en kastrull, täck med vatten och låt sjuda 15 min.
- Häll av vatten till en ny kastrull. Lägg dadlarna i en annan kastrull eller bunke. Använd vattnet som kokade dadlarna till att mixa med stavmixer till en slät massa.