Älgkebab i pitabröd med pepparrot
Uppdaterad 2019-11-19 | Publicerad 2003-10-14
4 portioner
1–1 1/2 kg älgstek av innanlår,
ytterlår eller stor bogdel
havssalt och grovmalen vitpeppar
Sås:
2 dl crème fraiche
1 1/2 msk fransk senap
2 msk riven pepparrot
1 dl finskuren bladpersilja
salt och peppar
6 stora potatisar, skalade och skurna i tunna skivor
smör och olja till stekning
salt och peppar
1 vitlök, pressad
2 gula lökar, skivade
500 g kokt älgstek, tunt skivad och skuren i små bitar
4 pitabröd
Blanda ingredienserna till såsen väl och krydda med salt och peppar.
Stek den råa potatisen knaprig i olja och smör. Krydda väl med salt, peppar och vitlök.
Stek löken separat.
Nu är det dags för köttet, som steks i het panna så att det blir gyllenbrunt och smakrikt.
Värm bröden i ugnen eller, ännu hellre, grilla dem lätt. Blanda lök, potatis och kött, fyll de varma bröden och klicka såsen över.