Russinbullar
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2002-12-16
Ät russinbullarna som de är eller prova vår snabblagade tomatsås till.
Ingredienser
600 g köttfärs eller kalvfärs
0,5 dl ströbröd
0,5 dl grädde
2 ägg
2 dl russin
50 g pinjenötter
2 vitlökslyftor
En näve finhackad bladpersilja
1,5 tsk salt
svartpeppar
Så här gör du:
1. Blanda ströbröd och grädde och låt det svälla i några minuter.
2. Hacka pinjenötterna grovt och blanda med resten av ingredienserna och rulla till köttbullar i önskad storlek. Kolla smaken på färsen genom att provsteka en liten klick.
Tomatsås
1 burk krossade tomater
2 msk olivolja
1 msk torkad basilika
2 vitlöklyftor
salt och peppar
1.Krossa och finhacka vitlöken.
2. Lägg ner resten av ingredienser
i en kastrull och låt allt koka sakta
i 10 minuter.