Stekt abborre med kantareller
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2003-10-19
4 portioner
600 g abborrfilé
400 g kantareller
800 g potatis
1 + 2 msk smör
2 msk hackad persilja
1 dl rågmjöl eller ströbröd
salt och peppar
Sätt igång potatiskoket.
Hacka persiljan.
Ansa kantarellerna och dela stora exemplar i mindre bitar.
Svetta i medelvarm stekpanna tills de inte släpper ifrån sig mer vätska. Lägg i 1 msk smör och bryn svampen ordentligt. Salta och peppra. Håll varm.
Häll ut mjölet/ströbrödet på en stor tallrik. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp 2 msk smör i en stor stekpanna.
Vänd abborrfiléerna i mjölet/ströbrödet och stek ett par minuter på varje sida. Lassa inte knökfullt utan stek i omgångar.
Strö persilja över abborrarna och svampen och servera med potatisen.
Laga Lasses favoriter
9 recept ur nya boken ”Allsång på Skansen” utgiven på Ica Förlag.