Chicken à la King med ris
Chicken à la King – en riktig klassiker från 1970-talet där den dök upp i krögaren Carl Butlers kokbok. Carl Butler förde in medelhavsköket i den svenska husmanskosten. Här är en god variant med kycklingfilé och extra god sås.
Chicken à la King med ris
Ingredienser
- 1 tärningar kycklingbuljong
- 1 tsk senap
- 1 tsk balsamvinäger
- 0.5 tsk kinesisk soja
- 1 dl crème fraiche
- 2.5 dl mjölk
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 0.5 msk vetemjöl
- salt och peppar
- 500 g strimlad kycklingfilé
- 1 msk rapsolja, eller smör
- 1 knippe bladpersilja
- 2 vitlöksklyftor
- 250 g färska champinjoner, halverade
- 1 paprika, gul
- 1 paprika, röd
- 1 gul lök
- 4 portioner basmatiris