Senapsmos och gurka piffar upp korvmixen
Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2003-11-12
En aning mer sofistikerad korv med mos än det som serveras i korvmojjen - om jag får säga det själv.
Det här behöver du
(4 personer)
600 g korv av någon sort du gillar
800 g potatis
3 dl mjölk
2 msk smör
2 msk fransk senap
1 msk senapskorn
Dillkokt gurka
4 dm gurka
3 msk hackad dill
1 msk smör
1 citron
1 msk socker
salt
peppar
Så här gör du
1. Koka upp potatisvattnet i en stor kastrull.
2. Skala potatisarna och skär i kvartar. Koka tills de är klara.
3. Skala gurkan, dela på mitten och skrapa ur kärnorna med en tesked. Skär gurkan i centimetertjocka skivor.
4. Hacka dillen.
5. Koka upp 1 dl vatten i en kastrull med smöret, sockret,
1 msk salt och 1 msk pressad citron.
6. Lägg i gurkskivorna och dillen. Sjud 2 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och citron.
7. Stek eller koka korven. Stekt är nog godast.
8. Nu bör potatisen vara färdigkokt. Häll av vattnet och mosa potatisarna med en potatisstöt eller press. Elvisp eller en stadig gaffel går också bra.
11. Rör ner smöret och mjölken i moset. Rör ner senapen och senapsfröna. Smaka av med salt och peppar. Värm moset försiktigt.
12. Värm också gurkan hastigt om du tycker att det behövs. Servera till korven och moset.
Gott att dricka till
En av höstens ölfavoriter passar bra:
Spaten (11333) Tyskland, 17:20 kronor (50 cl). (Deras Oktoberfest-variant är ännu bättre.)
Tipset
Grovkornig fransk senap är perfekt i moset. Skånsk kan också funka men den bör inte vara för söt.