Hur panerar man fisk?

Uppdaterad 2017-09-26 | Publicerad 2008-05-16

Hej Jon!

Hur lyckas man med egen panerad fisk? Jag tycker det är skitsvårt! Den blir aldrig sådär gyllenbrun som man vill.

/Sonja

Hej Sonja!

Börja med att vända fiskfiléerna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.

Stek i 50/50 rapsolja och smör. Det ska vara generöst med fett. (Tyvärr suger panaden upp en del av fettet men det är en smäll man får ta.)

Pannan ska vara ganska het. Lägg inte i för mycket fisk i taget. Då blir stekpannan sval igen och det blir svårt att få färg på panaden. Tumregel: Täck max 2/3 av stekpannans yta. Samma gäller om du steker kött, färsbiffar med mera.

Ha is i magen och vänd inte fiskbitarna titt som tätt. Är de så tjocka att de inte hinner bli klara rakt igenom innan panaden blir bränd så stek klart i ugnen på 100 grader.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson