Dill och citron
(Till sill, fisk och skaldjur)
Detta brännvin är godast färskt. Vill du spara det lite längre så sila snapsen genom ett fuktat kaffefilter och ta bort kryddorna.
Förvara sedan mörkt och svalt.
350 ml Brännvin Special
3-4 dillkvistar
1 citron
1 tsk flytande honung
Gör så här:
Häll över brännvinet i ett annat kärl. Skala citronen i en ”spiral” så att bara den gula delen av skalet kommer med.
Stoppa ned citronskal och dillkvistar i brännvinsbuteljen och häll i honungen. Fyll på med brännvin och skaka om.
Låt stå mörkt ett par timmar eller över natten. Servera med kryddorna kvar i buteljen.
Rosmarin, timjan och lime
(Till lamm, sallad och rätter med tomat, örter och vitlök)
Liksom detta förra receptet är detta brännvin godast färskt. Om du vill spara det så sila snapsen genom ett fuktat kaffefilter som tar bort kryddorna.
Förvaras mörkt och svalt.
350 ml Brännvin Special
2 kvistar färsk rosmarin
1 halv kruka färsk timjan
1 lime (citron går också bra)
1 tsk flytande honung
Gör så här:
Häll över brännvinet i ett annat kärl. Skala limefrukten i en ”spiral” eller skär i strimlor så att bara den gröna delen av skalet kommer med.
Stoppa ned limeskal och örter i brännvinsbuteljen och häll i honungen. Fyll på med brännvin och skaka om.
Låt stå mörkt ett par timmar eller över natten. Servera med kryddorna kvar i buteljen.