Dolce Vita - sockerkaka med vita vinbär, lime och kolaglasyr
Uppdaterad 2019-07-17 | Publicerad 2006-08-30
12 bitar
Ett enklare alternativ, om man tycker att det blir för mycket meckiga kakor.
200 g smör
3 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 lime, saft och finrivet skal av en
1 dl mjölk
1 dl mandel, mald eller mixad
2 dl vita eller röda vinbär, repade, sköljda och torra
Smör och ströbröd till formen
Ugnsvärme 175°
KOLAGLASYR
1 burk (400 g) kondenserad mjölk, sötad
80 g smör
2 msk ljus sirap
Gör så här:
1. Smörj och bröa en sockerkaksform på 2 liter.
2. Vispa smör och socker pösigt
3. Tillsätt ett ägg i taget och vänd in mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4. Rör i limesaft, skal och mjölk.
5. Vänd in den malda mandeln och vinbären.
6. Häll upp smeten i formen och grädda 50-60 minuter längst ner i ugnen.
Kolaglasyr
7. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, koka upp och låt sjuda 5-6 minuter på medelhög värme. Rör med träslev, sila av.
8. Låt glasyren svalna något och häll den sedan över kakan. Garnera med vinbär.