Marinera citrusfrukter till efterrätt
Uppdaterad 2018-11-28 | Publicerad 2002-12-16
Pia Hansson, årets bästa kock
Vill du lätta upp efterrätten? Här tipsar Årets kvinnliga kock, Pia Hansson, om sin citrussås.
Hemma hos Pia Hansson, kökschef på Thoresta Herrgård i Bro, är det traditionell julmat som gäller. Hennes personliga favorit på julbordet är sill och nubbe.
– Det är ett måste, säger hon.
Pia Hansson har ett enkelt tips till desserten: marinerade citrusfrukter. Gott till ris á la malta eller en chokladkaka.
– Koka en sockerlag, lika delar socker och vatten, och låt den kallna. Krydda med kanel, vanilj, stjärnanis eller andra julkryddor. Lägg i blandade citrusfiléer, till exempel av apelsin, lime, blodgrape, och mandariner.
– Det blir som en rinnig sås. Den är god att äta som den är.